Foul met capucijners

  • Arabisch, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-04-2021

Kom je op lunchvisite bij Syriers, dan is de kans erg groot dat je tussen alle schaaltjes een grote schaal met Foul aantreft. Foul wordt traditioneel met gedroogde en gewelde tuinbonen gemaakt, maar met capucijners kan ook en is nog lekkerder. Eten kan met een lepel of met arabisch brood.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Capucijners, 1 blik; knoflook geraspt, 5 tenen; ui 1grote; paprika, 2; komkommer,1; azijn, ong 150 ml; olijfolie, flinke scheut; zout; zwarte peper; komijn; korianderpoeder; paprikapoeder, bosje peterselie fijngesneden.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote schaal, mes

Bereidingswijze

Doe de capucijners afgegoten in een grote schaal. Snij de groente in gewenste stukken. Voeg de kruiden en specerijen toe. Overgoet met olie en zijn, even doorroeren, 10 min laten trekken en smullen maar.

Bron

Mijn Syrische familie

Serveertip

Traditionerl worden gedroogde tuinbonen een nacht geweld en gekookt. Dit ipv de capucijners. Ook heel lekker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten