1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Foul met capucijners

Foul met capucijners

  • Arabisch, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-04-2021

Ingrediënten 4 personen


Capucijners, 1 blik; knoflook geraspt, 5 tenen; ui 1grote; paprika, 2; komkommer,1; azijn, ong 150 ml; olijfolie, flinke scheut; zout; zwarte peper; komijn; korianderpoeder; paprikapoeder, bosje peterselie fijngesneden.


Verder heb je nodig


Grote schaal, mes


Kom je op lunchvisite bij Syriers, dan is de kans erg groot dat je tussen alle schaaltjes een grote schaal met Foul aantreft. Foul wordt traditioneel met gedroogde en gewelde tuinbonen gemaakt, maar met capucijners kan ook en is nog lekkerder. Eten kan met een lepel of met arabisch brood.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de capucijners afgegoten in een grote schaal. Snij de groente in gewenste stukken. Voeg de kruiden en specerijen toe. Overgoet met olie en zijn, even doorroeren, 10 min laten trekken en smullen maar.

Serveertip

Traditionerl worden gedroogde tuinbonen een nacht geweld en gekookt. Dit ipv de capucijners. Ook heel lekker.

Bron

Mijn Syrische familie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Rijkesmaak


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Rijkesmaak
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top