Indiase rode en groene currypasta
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 30-04-2021
Dit recept heb ik gekregen van vrienden uit Engeland. Zij hebben tijdens een vakantie naar Goa, India een workshop bijgewoond waar ze deze currypasta's hebben leren maken. Zij hebben dit weer met mij gedeeld. Deze currypasta's worden in vrijwel alle traditionele gerechten in India gebruikt.
Ingrediënten 4 personen
Rode pasta:- olie
- 2 uien
- 2 tomaten
- 1,5 tl zout
- 1 el cashewnoten
- 0,5 tl kurkuma
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl korianderpoeder
Groene pasta:
- 2 cm gember
- 10 teentjes knoflook
- 1 tl korianderpoeder
- 2 groene pepers
- 1 tl komijnzaadjes
- 2 el water (gebruik azijn als je het in gaat vriezen)
Benodigdheden
Keukenmachine/blender/staafmixerBereidingswijze
Rode currypasta:
Snijd de tomaat en ui in grote stukken. Verwarm wat olie in een hapjespan en voeg de ui en het zout toe en bak dit gedurende een minuut of 5 onder af en toe roeren. Voeg de tomaten en cashewnoten toe en bak, al roerend, een minuut of 3. Voeg kurkuma, chili en korianderpoeder toe en bak dit een minuut of 2 mee. Pureer dit alles met een staafmixer (in een aparte bak) of in een keukenmachine/blender tot een rode pasta (4-5 porties).
Groene currypasta:
Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine/blender of gebruik een staafmixer en pureer alles tot een groene pasta (4-5 porties).
Bron
Van vrienden
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties