Orange Chicken (zoals van Panda USA)

 • Aziatisch, Hoofdgerecht
 • 20-30 min.
 • Geplaatst op 29-04-2021
 • Orange Chicken (zoals van Panda USA)

  Orange Chicken (zoals van Panda USA)

  Orange Chicken (zoals van Panda USA)

 • Orange Chicken (zoals van Panda USA)

  Orange Chicken (zoals van Panda USA)

  Orange Chicken (zoals van Panda USA)

Ik heb Orange Chicken leren kennen bij Panda (Chinees restaurant) toen ik in 2008 een toer door het zuidwesten van Amerika maakte. Echt superlekker was dat.

Nu heb ik eindelijk een recept gevonden en volgens m'n geheugen (het is immers 12 jaar geleden) smaakt het nagenoeg hetzelfde. Het smaakt in ieder geval super lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
- 300 gram kippendij/kipfilet in gelijke stukjes

Marinade:
- 0,5 tl zout
- 0,5 tl zwarte peper
- 2 el vers geperst sinaasappelsap

Beslag:
- 100 gram maizena
- 2 eieren (m/l)

Olie om in te frituren

Saus:
- 2 el rijstolie
- 1 cm gember geraspt/fijngesneden (plm 1 tl)
- 1 el knoflook geraspt/geperst
- snuf chilipoeder
- 3,5 el sojasaus
- 1/4 kop vers geperst sinaasappelsap
- 1,5 tl sinaasappelrasp
- 1 el honing
- 3 el azijn
- 1,5 el water
- 1 el + 1 tl maizena
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de kippendij/kipfilet in gelijke stukken van ongeveer 1 cm dik. Voeg de zout, peper en sinaasappelsap toe en roer goed door, dat alles bedekt is. Dek af en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.

Maak het beslag door 2 eieren los te kloppen en dit aan 100 gram maizena toe te voegen. Roer dit net zo lang tot je een glanzend papje hebt. Voeg de kip hier aan toe en meng goed, zorg dat alle kip bedekt is met het beslag.

Giet een laag van een paar cm olie in een pan en verwarm dit tot 180C of  wanneer je een beetje beslag in de olie laat glijden en deze al bubbelend naar boven komt drijven. Voeg voorzichtig de stukjes kip aan de olie toe (het makkelijkst is om het met je hand er voorzichtig vlak boven los te laten, zodat het niet gaat spetteren). Zorg dat de kipstukjes niet aan elkaar plakken. Bak niet teveel kip ineens. Bak voor een minuut of 4 tot de buitenkant een beetje hard begint te worden. Het hoeft nog geen kleur te hebben, we gaan ze dubbel frituren voor de knapperigheid. Haal de kip uit de pan met een schuimspaan en laat in een vergiet uitlekken.

Verhoog de temperatuur van de olie naar 200C en voeg nu alle kip toe. Roer het om en blijf het omroeren tot het allemaal een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. Haal het met een schuimspaan uit de pan en laat weer uitlekken in een vergiet.

Verwarm een wok. Voeg de 2 el rijstolie toe. Voeg de knoflook, gember en chilipoeder toe en bak dit even aan onder voortdurend roeren tot de geuren zijn vrijgekomen. Voeg nu je sinaasappelsap, sojasaus, bruine suiker, sinaasappelrasp en honing toe. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Meng nu de 1,5 el water met de el en tl maizena tot een papje. Voeg vervolgens 3 el azijn aan de warme pan toe (om de temperatuur wat naar beneden te brengen) en voeg vrijwel gelijk daarna je maizenapapje toe. 

Verlaag de temperatuur tot net onder medium en blijf roeren. Proef ondertussen of de smaak naar tevredenheid is. Voeg desnoods nog wat sap, suiker, honing of sojasaus toe, afhankelijk van welke smaak je wilt balanseren. Na een minuut of 2-3 zal je merken dat je saus dikker wordt. Het moet een beetje stroperig worden, beetje als schenkstroop. Als het te dun is, wordt je kip "soggy".

Zet de warmtebron uit en voeg de kip toe. Roer nu alles goed door elkaar, zodat alle kipstukjes een laagje saus hebben.

Serveer met rijst en groenten naar smaak. Voeg eventueel een fijngesneden lenteui toe voor de presentatie.

Eet smakelijk!

Bron

Https://soupeduprecipes.com/better-than-takeout-orange-chicken/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten