gevuld eitje met asperges

  • Fusion, Amuse
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-04-2021
  • gevuld eitje met asperges

    Gevuld eitje met asperges

    Gevuld eitje met asperges

Ok het is redelijk omslachtig voor een gevuld eitje en ik snap dat mensen zeggen pfff, laat maar zitten.
Maar als je het gegeten hebt zal er geen gast zijn die dit eitje ooit meer gaat vergeten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 witte asperges
5 grote eieren
3 el. bloem
3 el. kruidenpanneermeel
2 extra eieren .
2 tl. cayenne poeder
1 groente bouillonblokje
2 el. belgische mayo 9 ( anders iets van zout toevoegen )
1 el. kookvocht van de asperges.
jalapeno ringetjes uit pot uitgelekt.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan
keukenmachine
frituurpan of wok met wat olie
lepel of spuitzak

Bereidingswijze

Schil de asperges , snijdt vervolgen de kop ong. 3 a 4 cm eraf.
breng het water aan de kook , blancheer de kopjes voor 2 a 3 minuten , spoel ijskoud af , laat drogen op keukenpapier.
( u weet mijn wasnettruukje , dus kontjes en schillen erin samen met het bouillon blokje ) dan de asperges en de 5 eitjes koken voor 12 minuten.
ondertussen de andere 2 eitjes kloppen, bordje bloem , bordje ei bordje paneer. frituur aan op 170 . bruin krokant , weer laten uitlekken op papier. ik ga er maar vanuit dat iedereen weet hoe je moet paneren.
als alles afgekoeld is pel de eitjes, schep het eigelgeel er uit, je hebt nu 2 halve eiwitten over , stop die lekker in je mondt met een klodder mayo ( bonus tip )
zorg dat de asperges goed droog zijn, puls in je blender tot grof , voeg vervolgens , eigeel , mayo, 1 el kookvocht en cayenne toe.
op lage stand rustig tot een dikke emulsi draaien , verdeel over de eiwitten en steek dan de kopjes er in .
verdeel er wat jalapeno ringetjes over.

Serveertip

Er staan ergens recepten met bacon kruimels en groene asperge punten, ook heel lekker maar die kun je het hele seizoen krijgen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten