1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Filippijnse keuken
  5. Bihon Guisado: Filipijnse gebakken mihoen

Bihon Guisado: Filipijnse gebakken mihoen

  • Filippijns, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-04-2021

Ingrediënten 4 personen


40g Mama Sita's Pansit Bihon Mix ( kant en klaar te koop bij Amazing Oriental)
¼ tsp Mama Sita's anchuetepoeder ( kant en klaar te koop bij Amazing Oriental)
227g rijstnoedels
250g garnalen, gepeld en gewassen
1½ knoflook, fijngestampt
1 rode ui
100g sperziebonen
100g wortel
1½ el selderij
100g kool
2 el olie
Garnering:
Gebakken knoflook
Roerei
Serveer met:
Vissaus (patis)
Calamansi (Filipijnse limoen)



Bihon Guisado: Filipijnse gebakken mihoen
Bihon Guisado: Filipijnse gebakken mihoen

Roergebakken mihoen met garnalen en groenten. Een favoriet op alle Filipijnse feesten!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de sperziebonen en selderij in dunne reepjes.
-Snijd de rode ui en wortel.
-Snijd de kool en roerei in reepjes.

-Verhit olie in een pan en sauteer de knoflook en uien.
-Wanneer de uien doorzichtig worden, voeg je de garnalen en groenten toe.
-Wanneer de garnalen roze/oranje worden, voeg je de anchuetepoeder en opgeloste bihonmix toe.
-Bedek de pan met de deksel en laat het nog 3 minuten koken.
-Voeg dan de noedels toe.
-Roer goed, en laat het verder koken op medium vuur totdat de noedels zacht zijn.

-Garneer met gebakken knoflook en reepjes roerei.

Serveer met vissaus en Filipijnse limoen.

Bron

Amazing oriental



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top