Authentieke Thaise kipsaté

  • Thais, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-04-2021

Ideaal voor een groter gezelschap ! Makkelijk en snel klaar en super lekker !  Serveren als borrelhap of als voorgerecht ! ( We mariner de kip stukjes wel eerst minstens 6 uur ) 

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
2 kg kipdijenfilet
Marinade :
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 cm gember
1 bosje koriander
Sap van 2 limoenen
1 rode peper
1 el komijn
1 el kurkuma
2 el lichte sojasaus
2 el olie
2 el suiker
1,5 tl zout
400 ml kokosmelk
Pindasaus :
400g Ratu Culinair pindamix ( kant en klaar bij Amazing Oriental)
200ml kokosmelk
100ml water

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
40 houten satéstokjes ( leg ze voor gebruik in water zodat ze niet kunnen verbranden tijdens het bakken )

Bereidingswijze

-Snijd de kippendijen in blokjes van circa 2 cm en doe ze in een kom.
-Snijd de knoflook en gember fijn en de sjalotjes en koriander in grove stukjes.

-Marineer de kip met de verse kruiden en specerijen. Meng alles goed en dek daarna de kom af met plastic folie en zet het minstens 6 uur in de koelkast.

-Rijg de stukjes gemarineerde kip aan elk stokje. Zorg ervoor dat je dezeflde dikte gebruikt.
-Grill de kipsate circa 10 minuten aan iedere kant gaar.

Maak intussen de pindasaus:
-kook de kokosmelk in een kleine pan.
-Doe de inhoud van de pindamix erbij.
-Roer goed totdat het een gladde saus is en voeg water toe.
- Roer nog een keer goed.

Serveer de Thaise kipsaté met de pindasaus.

Bron

amazing oriental

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten