1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Raita (soort Indiase tzatziki)

Raita (soort Indiase tzatziki)

  • Indiaas, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-04-2021

Ingrediënten 2 personen


- 400 ml kwark of Griekse yoghurt
- flinke eetlepel halva mayo
- 1 komkommer
- limoen- en/of citroensap
- 2 teentjes knoflook
- zout
- peper
- verse munt
- gemalen koriander
- gemalen komijnzaad
- chilipoeder



Raita (soort Indiase tzatziki)
Raita (soort Indiase tzatziki)

Via vrienden in Engeland allerlei curries aan het proberen. Raita is 1 van hun favoriete bijgerechten, dus ik ben op zoek gegaan naar een recept dat me aansprak.

Omdat bijna alle recepten verse koriander hadden, heb ik zelf wat bij elkaar gegooid en m'n vriend en ik vinden het heerlijk. Ik vind het wat weg hebben van tzatziki, maar toch echt heel anders.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de komkommer in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes, niet te klein.

Meng de kwark met de mayo. Voeg de knoflook geraspt of geperst toe. Voeg een scheutje sap toe. Voeg naar smaak de kruiden toe. Ik deed steeds een snufje van alles, mengen, proeven en toevoegen etc tot de smaak je bevalt. Snijd de munt fijn en voeg toe. Blijf proeven. Voeg de komkommer toe en proef nogmaals.

Het is lastig hier hoeveelheden voor te zetten, want iedereen heeft een andere smaak. Het wordt in ieder geval een frisse "saus" met lichte pit.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blackmagic13


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blackmagic13
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top