1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rabarbercompote met aardbeien en een vleugje vanille

Rabarbercompote met aardbeien en een vleugje vanille

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-04-2021

Ingrediënten 2 personen


500 gram rabarber
Plm. 100 gram witte basterdsuiker of meer naar smaak
3 zakjes vanillesuiker
Mespunt zout
Klein scheutje water
2 theelepels custardpoeder
Plm. 5 rijpe aardbeien in kleine stukjes


Verder heb je nodig


Pan


Rabarbercompote met stukjes aardbeien en een beetje custardpoeder
Rabarbercompote met stukjes aardbeien en een beetje custardpoeder

Lang geleden, toen we nog in Nederland woonden, gingen we met zwager en schoonzus regelmatig uit eten. Tijdens één van die etentjes kregen we ook rabarber als bijgerecht bij het eten. Zulke lekkere rabarber hadden we nog nooit gegeten vonden we alle vier. Bij navraag bleek dat er aardbeien door de rabarber zaten. Dus vanaf nu - en als ze rijp zijn - altijd een paar rijpe aardbeien door de rabarber.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de rabarberstengels goed en snij een stukje af van de uiteinden. Snij de stengels in stukken van plm. 2 à 3 centimeter. (De rabarber hoeft niet geschild te worden, maar als de schil een beetje stug aanvoelt bij het in stukjes snijden, haal ik de schil eraf).
Doe de rabarber met de suikers en een mespunt zout in een pan met een heel klein laagje water. Rabarber laat vrij veel vocht los. Je kunt er beter later nog wat water bij doen dan wanneer de rabarber te dun wordt.
Breng de rabarber aan de kook en laat de rabarber op een lage warmtebron plm. 15 minuten zachtjes koken. Roer af en to even door.
Roer de custardpoeder los met een beetje koud water en meng dit door de rabarber. De rabarber wordt zo een heel klein beetje gebonden en het geeft ook een lekkere smaak.
Haal de pan van de warmtebron en meng de kleine stukjes aardbeien door de rabarbercompote.

Serveertip

Lekker als bijgerecht of als nagerecht. Puur of met wat vanillevla.
Rozijnen door de rabarber zijn ook heel lekker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top