1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Feestelijke tiramisutaart

Feestelijke tiramisutaart

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-04-2021

Ingrediënten 8 personen


200 g speculaas (koekjes)
80 g ongezouten boter
3 el espresso (poeder
15 cl amaretto
7,5 g gelatine (in blaadjes)
35 cl room (30% vetgehalte)
150 g kristalsuiker
500 g mascarpone (op kamertemperatuur)
14 boudoirkoekjes (lange vingers)

Voor de afwerking :
cacaopoeder
macarons (chocolade)
mikado-sticks



Feestelijke tiramisutaart
Feestelijke tiramisutaart

Met een leuke zelfgeschreven boodschap op de macarons maak je deze makkelijke taart nóg mooier! Opgelet: de taart moet 4 uur opstijven. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Mix de speculaaskoekjes tot een fijne textuur. Smelt de boter en meng door de koekjeskruimels. Bedek de bodem van een springvorm (diameter 22 cm) met de koekjes en druk goed aan. Zet in de koelkast.
2 Verwarm 100 milliliter water in een steelpan en roer er 2 eetlepels espressopoeder en 50 milliliter amaretto door. Laat afkoelen.
3 Week de gelatine 5 minuten in koud water. Klop de room op met de kristalsuiker en voeg nog 1 eetlepel espressopoeder toe. Voeg lepel per lepel de mascarpone toe en meng.
4 Verwarm de rest van de amaretto in een steelpan, maar laat niet aan de kook komen. Meng er de uitgeknepen gelatineblaadjes door tot ze volledig zijn opgelost. Meng het gelatine-amarettomengsel door het mascarponemengsel. Schep 1/3 van het mengsel op de speculaaskoekjesbodem.
5 Doop 7 lange vingers één voor één in het afgekoelde koffie-amarettomengsel en leg ze op de mascarpone (breek er eventueel een paar om de hele bodem bedekt te krijgen). Schep er 1/3 van de mascarpone over. Doop ook de rest van de lange vingers in het koffie-amarettomengsel en leg ze op de mascarpone. Werk af met de rest van de mascarpone en strijk glad. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
6 Bestrooi vlak voor het serveren met cacaopoeder en werk af met chocolademacarons en mikado's.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top