Avocado cheesecake

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Avocado cheesecake

    Avocado cheesecake

    Avocado cheesecake

=18pxMag het eens een cheesecake anders-dan-anders zijn? .....Een slaatje erbij, en klaar is je lunch.  Voor deze taart hebben we geen oven nodig ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 avocado's
4 limoenen (sap ervan)
1 tl limoenzeste (+ extra)
200 g dadels
200 g roomkaas
150 g pecannoten
50 g kokospoeder (+ extra)
200 g honing (+ extra)
15 cl kokosolie (gesmolten)
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm
bakpapier

Bereidingswijze

1 Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Ontpit de dadels en doe ze samen met de noten, het kokospoeder en een snuifje zout in een blender. Mix fijn. Verdeel het mengsel over de springvorm, duw de vulling goed aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.
2 Snij de avocado's doormidden, verwijder de schil en de pit en doe het vruchtvlees in een blender. Voeg het limoensap en de schil, de roomkaas, de kokosolie, de honing en een snuifje zout toe en mix tot een romig mengsel. Giet dit mengsel in de bakvorm, bedek met plastic folie en zet minstens 4 uur in de koelkast.
3 Snij de taart rondom voorzichtig los van de springvorm en verwijder de ring. Bestrooi met extra kokospoeder, limoenschil en nog wat gehakte noten. Bedruppel met extra honing en serveer meteen.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten