1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Avocado cheesecake

Avocado cheesecake

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-04-2021

Ingrediënten 4 personen


4 avocado's
4 limoenen (sap ervan)
1 tl limoenzeste (+ extra)
200 g dadels
200 g roomkaas
150 g pecannoten
50 g kokospoeder (+ extra)
200 g honing (+ extra)
15 cl kokosolie (gesmolten)
zout


Verder heb je nodig


Springvorm
bakpapier


Avocado cheesecake
Avocado cheesecake

=18pxMag het eens een cheesecake anders-dan-anders zijn? .....Een slaatje erbij, en klaar is je lunch.  Voor deze taart hebben we geen oven nodig ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Ontpit de dadels en doe ze samen met de noten, het kokospoeder en een snuifje zout in een blender. Mix fijn. Verdeel het mengsel over de springvorm, duw de vulling goed aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.
2 Snij de avocado's doormidden, verwijder de schil en de pit en doe het vruchtvlees in een blender. Voeg het limoensap en de schil, de roomkaas, de kokosolie, de honing en een snuifje zout toe en mix tot een romig mengsel. Giet dit mengsel in de bakvorm, bedek met plastic folie en zet minstens 4 uur in de koelkast.
3 Snij de taart rondom voorzichtig los van de springvorm en verwijder de ring. Bestrooi met extra kokospoeder, limoenschil en nog wat gehakte noten. Bedruppel met extra honing en serveer meteen.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top