JAMBALAYA MET WORST

  • Caribisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • JAMBALAYA MET WORST

    JAMBALAYA MET WORST

    JAMBALAYA MET WORST

Jambalaya is de Creoolse versie van Spaanse paella met een pittige toets. Een heerlijk en gemakkelijk éénpansgerecht met rijst dat barst van smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 ui
1 teentje knoflook
3 stengels selder
1 rode chilipeper
2 takjes tijm
2 braadworsten
1 tl komijn
1 laurierblad
150 g jasmijnrijst
1 blik tomatenblokjes
10 g bladpeterselie
2 el olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij de ui fijn en pers de knoflook.
-Snij de selder in blokjes.
-Snij de chilipeper overlangs in twee en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij in halve ringetjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

-Verhit de helft van de olijfolie in een grote kookpot. Bak de worsten rondom aan gedurende 5-7 minuten. Schep uit de pot en hou opzij.
-Voeg de rest van de olijfolie toe en stoof de ui en de knoflook voor 3 minuten.
-Voeg dan de chilipeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en de selder toe. Bak 2 minuten.
-Voeg de blaadjes tijm, de komijn, de laurier en de rijst toe. Schep goed om en laat 1 minuut bakken.
-Voeg het blik tomatenblokjes en per persoon 100 milliliter lauw water toe en schep goed om. Kruid met peper en zout en zet een deksel op de pot. Laat 15 minuten garen op een zacht vuur. Roer regelmatig om.
-Snij de worsten in schuine plakjes, voeg toe aan de kookpot en laat nog 5 minuten doorwarmen. Snij de peterselie fijn.
Serveer de jambalaya met stukjes worst en werk af met de peterselie.

Bron

15gram

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten