Papillot met gemarineerde kip
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Makkelijk en lekker BBQ gerecht , dat we eerst 1 uur laten marineren en dan 10 ' op de BBQ en smullen maar !
Ingrediënten 4 recipe.people
4 kipfilets1 builtje snelkookrijst
voor de marinade:
250 ml abrikozenconfituur
125 ml Dijon-mosterd
2 el citroensap
2 el vers sinaasappelsap
2 cm verse gember, geraspt
2 el soyasaus
1 el bruine suiker
Benodigdheden
aluminiumfolieBereidingswijze
-Breng alle ingrediënten voor de marinade in een sauspan en verwarm tot de confituur gesmolten is. Laat afkoelen.
-Spoel de rijst met koud water en kook hem halfgaar.
-Snijd de kipfilet in reepjes.
-Leg op de bodem van elke aluminiumpapillot 2 eetlepels snelkookrijst, leg daarop de kippenreepjes en overgiet met de saus.
-Sluit het pakje en laat 1 uur marineren in de koelkast.
-Gaar 10 minuten op de BBQ.
Bron
njam