1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Perzik - Pasta - Penne met Kerrie - Kip....

Perzik - Pasta - Penne met Kerrie - Kip....

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-04-2021

Ingrediënten 2 personen


120 gram mini penne
kerriepoeder naar smaak , peper en zout
200 gram kipfilet in blokjes gesneden
1 forse sjalot, fijngesnipperd
1 teen knoflook geperst
1 struik witlof, kern verwijderd en in reepjes gesneden
1 rode paprika in blokjes
1 gele paprika in blokjes
2 flinke el naturel roomkaas ( Philadelphia light)
100 ml kookroom
3 halve perziken uit blik op siroop, in stukjes gesneden
Paar sprietjes bieslook, wat peterselie of bosui ringetjes in ringen voor garnering


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, pan


Perzik - Pasta - Penne met Kerrie - Kip....
Perzik - Pasta - Penne met  Kerrie - Kip....
Perzik - Pasta - Penne met Kerrie - Kip....
Perzik - Pasta - Penne met  Kerrie - Kip....
Perzik - Pasta - Penne met Kerrie - Kip....
Perzik - Pasta - Penne met  Kerrie - Kip....
Perzik - Pasta - Penne met Kerrie - Kip....
Perzik - Pasta - Penne met  Kerrie - Kip....
Perzik - Pasta - Penne met Kerrie - Kip....
Perzik - Pasta - Penne met  Kerrie - Kip....
Perzik - Pasta - Penne met Kerrie - Kip....
Perzik - Pasta - Penne met  Kerrie - Kip....
Perzik - Pasta - Penne met Kerrie - Kip....
Perzik - Pasta - Penne met  Kerrie - Kip....
Perzik - Pasta - Penne met Kerrie - Kip....
Perzik - Pasta - Penne met  Kerrie - Kip....

Op Smulweb staan enkele kip, room, perzik gerechten. Vanwege andere groente, neutrale roomkaas en de kerrie is dit gerecht toch weer helemaal anders.Een snel klaar gerecht voor een makkelijke maandag. Het gerecht qua hoeveelheid groente aangepast, een halve paprika en 1 struikje witlof vond ik qua groente wat weinig. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de blokjes kip met kerriepoeder en met peper en zout. Verhit vervolgens een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de kip bruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet even opzij.

Fruit in het overgebleven vet de gesnipperde sjalot zachtjes enkele minuten. Voeg dan de paprika, knoflook en het gesnipperde witlof toe en bak dit geheel in een zevental minuutjes wat zachter.

Kook ondertussen de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking in het halve bouillonblokje , giet af.
Voeg room en roomkaas toe aan de groente in de pan , roer goed om en laat even pruttelen . Kip en perzik erbij,
en een scheut van het sap. Op smaak brengen met eventueel nog wat peper en zout. Serveer het gerecht op de pasta en garneer met wat bieslook, peterselie of ringetjes bosui.

Bron

Keukenliefde eigen tekst aanpassing en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top