Snelle appeltaart

  • Frans, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-04-2021

Onverwacht gasten? Niet gedacht aan een toetje? Rimpelappeltjes op je fruitmand? Dit is de oplossing!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
5 plakjes bladerdeeg, twee appels, suiker, beetje jam.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm je oven op 200 graden
Kneed het bladerdeeg over de bodem van een springvorm, vlaaivorm of leg het direct op de ovenplaat in de gewenste vorm.
Snijd twee of drie appels in dunne partjes (+/- 0,5 cm) je mag de schil eraan laten dat geeft kleur aan je vlaai.
Strooi drie schepjes suiker over je bladerdeeg bodem en leg de plakjes appel dakpansgewijs op de bodem.
Zet de vlaai nu ongeveer 15 tot 20 minuten in je oven en haal de vlaai eruit als de partjes appel licht verkleuren.
Bestrijk de partjes nu met water aangelengde jam (abrikozen, vijgen of sinaasappel marmelade).
Klaar.
Bestrijk de vlaai

Serveertip

* Vervang de suiker onder de appelpartjes door spijs.
* Gebruik ipv water drank om de jam aan te lengen bijv. Calvados, Cointreau of Drambuie.
* Serveer met een bolletje ijs

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten