1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gehakt
  6. Witlofschotel met gehakt en mandarijn

Witlofschotel met gehakt en mandarijn

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-04-2021

Ingrediënten 4 personen


800 g witlof
1 ui
25 g roomboter
300 g gemengd gehakt
2 mandarijnen
200 g crème fraîche
175 g geraspte jong belegen kaas 48+
1 tl gedroogde oregano
1 teen knoflook
700 g aardappelschijfjes (duopak)


Verder heb je nodig


1 knoflookpers
1 ovenschaal (18 x 28 cm)


Witlofschotel met gehakt en mandarijn
Witlofschotel met gehakt en mandarijn

In een ovenschotel komen alle smaken mooi samen. En de mandarijn zorgt voor een verrassende verfrissing. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Halveer het witlof, verwijder de harde kern en snijd het lof in repen.

2. Snipper de ui. Verhit in een koekenpan de boter. Fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul en bruin.

3. Schep er het witlof door en bak in 8 min. beetgaar. Schep regelmatig om. Pel de mandarijnen en verdeel in partjes. Roer in een kom de crème fraîche los met de kaas en de oregano. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met versgemalen peper.

4. Schep de partjes mandarijn door het witlof en bak nog 2 min. Breng op smaak met versgemalen peper. Schep het witlof in de ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes als een dakje over het witlof. Schep het crème fraîche-kaasmengsel erover en strijk glad.

5. Bak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudgeel en gaar



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top