Caesarstamppot met zalm

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Caesarstamppot met zalm

    Caesarstamppot met zalm

    Caesarstamppot met zalm

Ben jij ook zo dol op stamppot? Laat je verrassen door deze caesarstamppot met zalm! Niet moeilijk en toch heel erg lekker. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 eieren
2 sneden casino witbrood
1 teen knoflook
4 el olijfolie
1 kg kruimige of stamppotaardappelen (koeling)
260 g zalmfilet zonder huid
4 mini-sla romaine little gem (2 zakken a 2 stuks)
2 rode uien
1 caesar-dressing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pureestamper

Bereidingswijze

1. Kook de eieren in 7 min. net hard. Snijd het brood in kleine blokjes van 2 cm. Doe het brood in een diep bord en pers er de knoflook boven. Voeg 2 el olie toe en schep goed om.

2. Rooster het brood in een droge koekenpan in 3-4 min. knapperig. Schud de croutons op een bord.

3. Kook de aardappelen in water in 12 min. gaar. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie. Bak de zalmfilet in 2-3 min. per kant vanbinnen rosé of naar wens net gaar.

4. Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met de dressing en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep er de sla door en breng de stamppot op smaak met versgemalen peper.

5. Schep de stamppot op 4 borden. Verdeel de zalmfilet met 2 vorken in vlokken en verdeel ze over de stamppot. Leg er de partjes ei, uienringen en croutons bij.

Serveertip

meng de helft van de dressing door de puree en garneer de stamppot met de rest van de dressing.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jumbosupermarkten avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten