Risotto met witte en groene asperges

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-04-2021
  • Risotto met witte en groene asperges

    Risotto met witte en groene asperges

    Risotto met witte en groene asperges

Het asperge seizoen is weer begonnen! Waarom kiezen tussen witte en groene asperges als je ze ook samen in een romige risotto kunt verwerken?

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g witte asperges
1 groentebouillonblokje
1 ui
500 g groene asperges
50 g boter
300 g risottorijst
50 g Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Schil de witte asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Doe de asperges in een ruime pan (of een aspergepan) en kook ze in 12 min. halfgaar. Neem de asperges uit de pan en bewaar het kookwater. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm.

2. Meet 1 L kookwater af en breng aan de kook met het bouillonblokje. Snipper intussen de ui. Snijd 2 cm van de onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in stukjes van 3 cm.

3. Verhit de helft van de boter in een kookpan met dikke bodem en fruit de ui 3 min. Voeg de rijst toe en fruit nog 2 min. tot de korrels glazig zien. Voeg een flinke scheut hete bouillon toe en laat al roerend door de rijst opnemen. Voeg dan weer een nieuwe scheut toe en ga zo door tot de risotto gaar en smeuïg is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg na 10 min. de groene-aspergestukjes toe.

4. Zet als de rijst gaar is het vuur uit en meng er de witte aspergestukjes door. Voeg de rest van de boter toe, rasp er 30 g kaas boven en laat al roerend smelten. Verdeel over 4 diepe borden, rasp er de rest van de kaas over en serveer.

Serveertip

Lekker bij gebakken vis, kip of een biefstukje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten