Vegaburger met zoete-aardappelpartjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Vegaburger met zoete-aardappelpartjes

    Vegaburger met zoete-aardappelpartjes

    Vegaburger met zoete-aardappelpartjes

Ontdek hoe verrassend vega kan zijn met dit kleurrijke en vooral heerlijke gerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
340 g witte kaasblokjes
500 g zoete aardappelen
290 g gegrilde rode paprika
6 el mayonaise
2 el zonnebloemolie
4 Garden Gourmet sensational burgers (2 schalen à 2 stuks)
4 Turks brood mini (2 pakken à 2 stuks)
400 g spinazie
1 el azijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grillpan

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 220 C. Giet de witte kaasblokjes af en vang de kruidenolie op. Boen de zoete aardappelen schoon, snijd in parten en doe in een kom. Verhit de grillpan op middelhoog vuur. Voeg 2 el van de opgevangen olie toe aan de aardappelpartjes, breng op smaak en schep om. Gril de zoete aardappelen in 12-15 min. rondom gaar.

2. Giet intussen de gegrilde paprika af en doe de helft in een hoge beker. Voeg de mayonaise toe en maal fijn met een staafmixer. Breng op smaak en bewaar in de koelkast tot gebruik. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de burgers in 8-10 min. rondom gaar. Bak de Turkse broodjes in 5-8 min. in de oven knapperig.

3. Houd 4 handjes spinazie apart voor de burgers. Doe de rest in een ruime kom. Snijd de rest van de paprika in reepjes en voeg toe. Voeg de helft van de kaasblokjes toe. Klop de azijn met 3 el van de opgevangen olie tot een dressing en breng op smaak. Verkruimel de rest van de kaas over de burgers. Doe het deksel op de pan en laat in 3 min. zacht worden.

4. Besprenkel de salade met de dressing en schep om. Snijd de broodjes open.Verdeel over elke onderkant van het brood een handje spinazie. Leg er de burgers met de witte kaas op. Smeer de bovenkant van het brood in met de paprikamayonaise en leg op de burgers. Serveer de burgers met de zoete aardappel, de rest van de paprikamayonaise en de salade.

Serveertip

Op de barbecue: bestrijk de burgers vooraf licht met wat (olijf)olie. Leg de burger eerst direct boven de hete kolen. Keer af en toe. Verplaats na een paar minuten naar de koudere zone van de barbecue. Gril de burger in totaal 10-12 min.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jumbosupermarkten avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten