fruittaart rode vruchten

  • Belgisch, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-04-2021
  • fruittaart rode vruchten

    Fruittaart rode vruchten

    Fruittaart rode vruchten

  • fruittaart rode vruchten

    Fruittaart rode vruchten

    Fruittaart rode vruchten

  • fruittaart rode vruchten

    Fruittaart rode vruchten

    Fruittaart rode vruchten

Lekker fruittaart, met fruit naar keuze 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
125 gr suiker
250 gr bloem
125 gr ongezouten roomboter of bakboter
1 ei
2 tl vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
snufje zout
Voor de banketbakkersroom: 500ml melk, 2eierdooiers ,125gr suiker, 30 gr vanillebloem, en 25gr bloem of maizena, 1 vanillesuiker , een potje slagroom
rood fruit, zoals bosbessen, rode druiven, frambozen, aardbeien
slagroom als afwerking
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer, k deeghaak, bakvorm,

Bereidingswijze

Maak uw zanddeeg:
alles mengen met de K kneedhaak zo vijf minutjes tot een deeg bekomen is
1uurtje laten rusten in de frigo
dan bakken zo een 20 tal minutjes, maar dat hangt van oven tot oven af, mijn heeft 27 minutjes gebakken op 180°

banketbakkersroom maken: eieren met suiker opkloppen, bloem en vanillebloem ondermengen, melk warmen, beetje warme melk in uw eiermengsel ,daarna alles bij de melk toevoegen en laten doorkoken
als hij afgekoeld is, doe je er een potje slagroom onder de pudding, want die is nu iets te dik, wil je geen slagroom eronder mengen,moet je uw banketbakkersroom iets minder stevig maken en laat je de bloem of maizena weg

afgekoelde bodem met de koude bakkersroom vullen en versieren naar keuze en afwerken met slagroom
smakelijk

Bron

Lekker en simpel zoet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten