Asperges inspiratie van Janneke Philippi.....( lunch-salade)
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
- Geplaatst op 25-04-2021
In het seizoen kun je eigenlijk nooit genoeg recepten met asperges voor handen hebben, want voordat je het weet is het 24 juni en voor een jaartje gedaan met het lentegoud. Variatie met warme , koude gerechten, klassiekers of juist eigentijdse recepten. Deze snelle salade is heerlijk op een snee stevig brood als lunch, of als hapje op een toastje bij een glaasje wijn. Hoe langer je deze salade laat staan , hoe meer sappen uit de asperges in de salade trekken en hoe zachter de beet van de aspergestukjes worden.
Ingrediënten 2 personen
2 eieren75 gram geschilde asperges
1 takje bladpeterselie fijn gesnipperd
1 klein sjalotje ragfijn gesnipperd
peper en zout uit de molen naar smaak
1 ½ el citroen mayonaise.
Benodigdheden
Mandoline, dunschiller, kom, snijplank , mesBereidingswijze
Kook de eieren in 7 minuten nét hard, laat ze schrikken , pel ze en snij ze in plakjes.
Stel een mandoline op 1 mm in en schaaf de geschilde asperge in dunne plakjes.
Meng de plakjes ei, asperges, het gesnipperd sjalotje en de citroen mayonaise door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Laat intrekken en serveer op een stevige snee brood en strooi er wat gesnipperde bladpeterselie over.
Bron
Uit de krant eigen tekst en foto's
Serveertip
Citroen mayonaise. Ik heb wat rasp en sap door de mayonaise geroerd.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties