Asperges inspiratie van Janneke Philippi.....( lunch-salade)

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 25-04-2021
  • Asperges inspiratie van Janneke Philippi.....( lunch-salade)

    Asperges inspiratie van Janneke Philippi.....( lunch-salade)

    Asperges inspiratie van Janneke Philippi.....( lunch-salade)

  • Asperges inspiratie van Janneke Philippi.....( lunch-salade)

    Asperges inspiratie van Janneke Philippi.....( lunch-salade)

    Asperges inspiratie van Janneke Philippi.....( lunch-salade)

  • Asperges inspiratie van Janneke Philippi.....( lunch-salade)

    Asperges inspiratie van Janneke Philippi.....( lunch-salade)

    Asperges inspiratie van Janneke Philippi.....( lunch-salade)

  • Asperges inspiratie van Janneke Philippi.....( lunch-salade)

    Asperges inspiratie van Janneke Philippi.....( lunch-salade)

    Asperges inspiratie van Janneke Philippi.....( lunch-salade)

  • Asperges inspiratie van Janneke Philippi.....( lunch-salade)

    Asperges inspiratie van Janneke Philippi.....( lunch-salade)

    Asperges inspiratie van Janneke Philippi.....( lunch-salade)

  • Asperges inspiratie van Janneke Philippi.....( lunch-salade)

    Asperges inspiratie van Janneke Philippi.....( lunch-salade)

    Asperges inspiratie van Janneke Philippi.....( lunch-salade)

 In het seizoen kun je eigenlijk nooit genoeg recepten met asperges voor handen hebben, want voordat je het weet is het 24 juni en voor een jaartje gedaan met het lentegoud. Variatie met warme , koude gerechten, klassiekers of juist eigentijdse recepten. Deze snelle salade is heerlijk op een snee stevig brood als lunch, of als hapje op een toastje bij een glaasje wijn. Hoe langer je deze salade laat staan , hoe meer sappen uit de asperges in de salade trekken en hoe zachter de beet van de aspergestukjes worden.  

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 eieren
75 gram geschilde asperges
1 takje bladpeterselie fijn gesnipperd
1 klein sjalotje ragfijn gesnipperd
peper en zout uit de molen naar smaak
1 ½ el citroen mayonaise.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mandoline, dunschiller, kom, snijplank , mes

Bereidingswijze

Kook de eieren in 7 minuten nét hard, laat ze schrikken , pel ze en snij ze in plakjes.
Stel een mandoline op 1 mm in en schaaf de geschilde asperge in dunne plakjes.

Meng de plakjes ei, asperges, het gesnipperd sjalotje en de citroen mayonaise door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Laat intrekken en serveer op een stevige snee brood en strooi er wat gesnipperde bladpeterselie over.

Bron

Uit de krant eigen tekst en foto's

Serveertip

Citroen mayonaise. Ik heb wat rasp en sap door de mayonaise geroerd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten