Pittig gekruide linzen met champignons en eieren uit de oven

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-04-2021
  • Pittig gekruide linzen met champignons en eieren uit de oven

    Pittig gekruide linzen met champignons en eieren uit de oven

    Pittig gekruide linzen met champignons en eieren uit de oven

Linzen (uit blik) met gebakken uien, knoflook, gember, rode peper en champignons. Lekker gekruid met een paar Oosterse kruiden. De linzen gaan met rauwe eieren de oven in en als de eieren gestold zijn, zijn de linzen klaar. Lekkere, gezonde en gemakkelijke maaltijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 blikje linzen (325 gram), afgespoeld en uitgelekt
2 eetlepels arachideolie
1 (rode) ui, gesnipperd
1 cm verse gember, geschild en geraspt
2 teentjes knoflook, gesnipperd
½ rode Spaanse peper, zonder pitjes, gesnipperd
1 laurierblaadje
1/ theelepel gemalen koriander (kardemom)
½ theelepel gemalen kruidnagel
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel gemalen geelwortel (kurkuma)
2 theelepels gedroogde tijm
100 gram kastanjechampignons in plakjes
½ dl rode wijn
200 gram tomatenblokjes
3 lente-uitjes in ringetjes
3 eieren
Peper, zout
2 flinke eetlepels crème fraîche
Gehakte peterselie
Geraspte Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan die in de oven kan of koekenpan en ovenschaal

Bereidingswijze

Oven voorverwarmden op 200 graden boven- en onder-warmte.

Verhit de olie in de pan. Bak hierin de ui, knoflook, gember en Spaanse peper plm. 6 tot 8 minuten zacht op een lage warmtebron. Bak het laurierblad even mee.
Meng de koriander, kruidnagel, komijn en geelwortel door elkaar en bak dit 2 minuten mee met de ui-massa.
Voeg de champignonplakjes toe en bak die ook 3 minuten mee.
Blus af met de rode wijn. Breng aan de kook en laat heel even koken tot de wijn bijna verdwenen is. (De rode wijn mag je ook weglaten, maar maakt het net een beetje lekkerder !)
Voeg de tomatenblokjes, tijm en de linzen hieraan toe en maak alles op smaak met peper en zout.
Laat de linzen plm. 10 minuten zachtjes sudderen.
Roer de lente-uitjes erdoor.
Doe de linzen over in een vuurvaste schaal (of laat ze in de pan als die in de oven kan).
Breek de eieren in de linzen. Doe er wat peper en zout op.
Strooi wat Parmezaanse kaas over de eieren.
Zet de schaal plm. 15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Garneer de schotel met wat gehakte peterselie.

Serveertip

Lekker met een salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten