Gevulde paprika

  • Balkan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-04-2021

Erg lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
6 Turkse paprika's
300 gr gehakt
1 ui, fijngesnipperd
4 teentjes knoflook, fijn gehakt
peper
1 tl paprikapoeder
1 tl oregano
1 tl vegeta
broodkruim
1 ei
feta
ajvar
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de stukjes ui in wat olijfolie goudbruin en laat dit dan even afkoelen.
Doe de gehakt in een schaal en voeg de knoflook, oregano, paprikapoeder, peper, vegeta, het broodkruim, het ei en de gebakken ui toe en meng dit goed door elkaar. Om dit goed door te laten trekken zet je dit even in de koelkast.
Snij de kopjes van de paprika's en snij de zaadlijsten eruit.
Bak nu het gehaktmengsel rul gaar en vul hiermee de paprika's.
Dek de kopjes af met wat feta en voeg wat ajvar over de paprika's.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en doe de gevulde paprika's in de schaal.
Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de paprika's in 20 minuten gaar worden.

Serveertip

Lekker met ajvar en wat crème fraiche.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten