Spinazieroomsoep met tuinkruiden
- Belgisch, Soep
- 20-30 min.
Een heel lekkere soep die naar meer smaakt
Ingrediënten 4 personen
200 g bloemige aardappelen150 g knolselder
4 lente-uien
1 knoflook teentje
80 g jonge spinazie
verse kervelhandje
6 takjes waterkers
6 peterselie takjes
1 el citroensap
1 L groentebouillon
15 cl droge witte wijn
10 cl room
olie
nootmuskaat
peper
zout
Bereidingswijze
1 Schil de aardappelen en knolselder, snij ze in blokjes. Maak de lenteui schoon en snij in ringetjes. Pel en snipper de knoflook. Stoof hem met de lente-ui even in olie. Blus met de wijn.
2 Doe de aardappelen, knolselder en bouillon bij de ui en breng aan de kook. Laat 20 minuten sudderen.
3 Spoel de spinazie en de kruiden. Hak ze grof. Hou van allebei minstens 2 eetlepels apart. Doe de rest bij de soep en mix. Roer er de room door.
4 Breng de soep op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout. Verdeel ze over de borden en werk af met de rest van de kruiden.
Bron
libelle