Spinazieroomsoep met tuinkruiden

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Spinazieroomsoep met tuinkruiden

    Spinazieroomsoep met tuinkruiden

    Spinazieroomsoep met tuinkruiden

Een heel lekkere soep die naar meer smaakt 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g bloemige aardappelen
150 g knolselder
4 lente-uien
1 knoflook teentje
80 g jonge spinazie
verse kervelhandje
6 takjes waterkers
6 peterselie takjes
1 el citroensap
1 L groentebouillon
15 cl droge witte wijn
10 cl room
olie
nootmuskaat
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Schil de aardappelen en knolselder, snij ze in blokjes. Maak de lenteui schoon en snij in ringetjes. Pel en snipper de knoflook. Stoof hem met de lente-ui even in olie. Blus met de wijn.
2 Doe de aardappelen, knolselder en bouillon bij de ui en breng aan de kook. Laat 20 minuten sudderen.
3 Spoel de spinazie en de kruiden. Hak ze grof. Hou van allebei minstens 2 eetlepels apart. Doe de rest bij de soep en mix. Roer er de room door.
4 Breng de soep op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout. Verdeel ze over de borden en werk af met de rest van de kruiden.

Bron

libelle

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten