Spinazieroomsoep met tuinkruiden
- Belgisch, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 25-04-2021
Een heel lekkere soep die naar meer smaakt
Ingrediënten 4 personen
200 g bloemige aardappelen150 g knolselder
4 lente-uien
1 knoflook teentje
80 g jonge spinazie
verse kervelhandje
6 takjes waterkers
6 peterselie takjes
1 el citroensap
1 L groentebouillon
15 cl droge witte wijn
10 cl room
olie
nootmuskaat
peper
zout
Bereidingswijze
1 Schil de aardappelen en knolselder, snij ze in blokjes. Maak de lenteui schoon en snij in ringetjes. Pel en snipper de knoflook. Stoof hem met de lente-ui even in olie. Blus met de wijn.
2 Doe de aardappelen, knolselder en bouillon bij de ui en breng aan de kook. Laat 20 minuten sudderen.
3 Spoel de spinazie en de kruiden. Hak ze grof. Hou van allebei minstens 2 eetlepels apart. Doe de rest bij de soep en mix. Roer er de room door.
4 Breng de soep op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout. Verdeel ze over de borden en werk af met de rest van de kruiden.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties