Snel Broodje Thaise Gamba's ....

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 24-04-2021
  • Snel Broodje Thaise Gamba's ....

    Snel Broodje Thaise Gamba's ....

    Snel Broodje Thaise Gamba's ....

  • Snel Broodje Thaise Gamba's ....

    Snel Broodje Thaise Gamba's ....

    Snel Broodje Thaise Gamba's ....

Dit broodje heeft allerlei verschillende smaakjes. Pittig, kruidig met een beetje fris van de limoen. Is zó klaar ( afgezien van de marinadetijd) . Heerlijk als lunch, of als snelle hoofdmaaltijd met eventueel een zelfgemaakte soep vooraf , die uit de diepvries gehengeld is. Voor mij een experiment, dat qua smaak super gelukt is. Mijn lief zei, al bij de eerste hap : "Wat een heerlijk broodje". Het experiment was de koriander. Kan ik dat dus nu ook weer als kruidig element inzetten :)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 broodjes naar keuze
200 gram rauwe gepelde gamba's( diepvries ontdooid)
1 eetlepel sambal badjak( of minder naar smaak)
1 limoen
30 ml vissaus
1 1/2 eetlepels basterdsuiker
3 à 4 teentjes knoflook
1/2 theelepel zwarte peper korrels
een handje eikenbladsla of sla melange naar keuze
een bosje koriander
een scheutje olie om in te bakken
Peper en zout ( optie vissaus geeft voldoende zoute smaak)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine of staafmixer, pan , kom

Bereidingswijze

Leg de ( ontdooide ) gamba's in een kom en dep ze een beetje droog. Snij de steeltjes van de koriander en doe ze samen met de knoflook, basterdsuiker en de vissaus in een keukenmachine of maal met een staafmixer en maal dit geheel tot een marinade.

Voeg de marinade toe aan de gamba's in de kom en roer enkele malen goed om. Dek ze af met folie en laat de gamba's minimaal een uur op kamertemperatuur marineren.

Verhit een klein scheutje olie in een pan en roerbak de gamba's in enkele minuten rozig. Knijp er wat limoensap over uit.


Halveer de broodjes en besmeer de onderkant met sambal badjak. ( bepaal zelf de hoeveelheid) Wat dikker voor meer pit of juist wat dunner.

Beleg de onderkant dan met wat salade en leg er de helft van het gamba mengsel op. Werk af met enkele blaadjes koriander.

Leg er de bovenkant van het broodje op en knijp het laatste restje limoen over de broodjes voor en extra fris accentje.




Dit broodje heeft allerlei verschillende smaakjes. Pittig, fris en kruidig. Is zó klaar ( afgezien van de marinadetijd) . Heerlijk als lunch, of als snelle hoofdmaaltijd met eventueel een zelfgemaakte soep vooraf , die uit de diepvries gehengeld is.

Bron

Savory Sweets eigen tekst foto's en aanpassing

Serveertip

Neem een groot broodje., zodat 100 gram gamba's er ook op gelegd kunnen worden. Ik heb nu 2 halve broodjes belegd. Ook niet verkeerd ... kun je 2x genieten :)
Heb de foto verwijderd. Wordt vervolgd :)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten