Vega Bloemkool curry met ananas
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Tropische verrassing met ananas, zonder toegevoegd suiker of zout
Ingrediënten 4 recipe.people
1 Bloemkool350 gr Ananasblokjes
400 ml Kokosmelk
1 Citroen
1 Ui
4 el Olie
3 Tenen Knoflook
4 cm Gember
1 El Sambal
2 tl Garam Masala
2 tl Kurkuma
10 gr Koriander
15 gr Zeekraal
Benodigdheden
Oven, Hakmolen, Wok, Bakplaat met bakpapierBereidingswijze
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bloemkool in hapklare roosjes en verwijder de schil van de gember en knoflook. Pers de citroen uit. Hak de koriander fijn. Hak de zeekraal in korte stengels
Kruidenpasta maken:
Stop de knoflook, ui, gember, zeekraal, sambal, 1 tl Garam masala en 1 tl Kurkuma in de hakmolen en voeg hier 2 el water aan toe (zodat niet alles aan het ruitje blijft plakken). Maal het tot een grove brij.
De bloemkool curry maken:
Meng de bloemkool roosjes met 2 el olie, 1 tl Garam Masala en 1 tl Kurkuma en verdeel het over de met bakpapier bedekte bakplaat. Rooster de bloemkool gaar in 20 minuten. Na 10 minuten 2 el Olie in de wok en op een middel vuur de kruidenpasta bakken tot het toegevoegde water eruit is en dikkere brij is. Voeg de kokosmelk en citroensap toe aan de curry en laat het nog 5 minuten sudderen. Hierna de geroosterde bloemkool en de ananasblokjes toevoegen. Goed mengen. Voeg als laatste de gehakte koriander toe en klaar.
Serveertip
Serveren met witte rijst of naanbrood.