Asperges met sinaasappel-korianderdressing

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-04-2021
  • Asperges met sinaasappel-korianderdressing

    Asperges met sinaasappel-korianderdressing

    Asperges met sinaasappel-korianderdressing

=18pxVerrassend lekkere combinatie

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 groene asperges
8 witte asperges
1/2 bosje koriander
1 sinaasappel
4 plakjes rauwe ham
2 el witte wijnazijn
4 el olijfolie
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Spoel de asperges. Schil alleen de witte. Verwijder van allebei het harde uiteinde. Blancheer ze apart beetgaar in gezouten kokend water en laat uitlekken.
2 Snij (heel dun) een schilletje van de sinaasappel af en verdeel het in reepjes. Pers de sinaasappel uit. Snipper de koriander (hou wat apart voor garnering).
3 Klop de olie met de azijn en 4 el sinaasappelsap tot een dressing. Doe er de gehakte koriander bij en breng op smaak met peper en zout.
4 Schik de asperges en de ham op de borden. Giet er de dressing over. Werk af met sinaasappelschil en koriander.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten