Asperges met sinaasappel-korianderdressing
- Belgisch, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 24-04-2021
=18pxVerrassend lekkere combinatie
Ingrediënten 4 personen
8 groene asperges8 witte asperges
1/2 bosje koriander
1 sinaasappel
4 plakjes rauwe ham
2 el witte wijnazijn
4 el olijfolie
peper
zout
Bereidingswijze
1 Spoel de asperges. Schil alleen de witte. Verwijder van allebei het harde uiteinde. Blancheer ze apart beetgaar in gezouten kokend water en laat uitlekken.
2 Snij (heel dun) een schilletje van de sinaasappel af en verdeel het in reepjes. Pers de sinaasappel uit. Snipper de koriander (hou wat apart voor garnering).
3 Klop de olie met de azijn en 4 el sinaasappelsap tot een dressing. Doe er de gehakte koriander bij en breng op smaak met peper en zout.
4 Schik de asperges en de ham op de borden. Giet er de dressing over. Werk af met sinaasappelschil en koriander.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties