1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Asperges met sinaasappel-korianderdressing

Asperges met sinaasappel-korianderdressing

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-04-2021

Ingrediënten 4 personen


8 groene asperges
8 witte asperges
1/2 bosje koriander
1 sinaasappel
4 plakjes rauwe ham
2 el witte wijnazijn
4 el olijfolie
peper
zout



Asperges met sinaasappel-korianderdressing
Asperges met sinaasappel-korianderdressing

=18pxVerrassend lekkere combinatie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Spoel de asperges. Schil alleen de witte. Verwijder van allebei het harde uiteinde. Blancheer ze apart beetgaar in gezouten kokend water en laat uitlekken.
2 Snij (heel dun) een schilletje van de sinaasappel af en verdeel het in reepjes. Pers de sinaasappel uit. Snipper de koriander (hou wat apart voor garnering).
3 Klop de olie met de azijn en 4 el sinaasappelsap tot een dressing. Doe er de gehakte koriander bij en breng op smaak met peper en zout.
4 Schik de asperges en de ham op de borden. Giet er de dressing over. Werk af met sinaasappelschil en koriander.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top