Aspergegratin met ham

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-04-2021
  • Aspergegratin met ham

    Aspergegratin met ham

    Aspergegratin met ham

=18pxOriginele lekkere gratin zonder aardappelen ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g gekookte ham
100 g kaas (geraspt)
700 g witte asperges
700 g groene asperges
1 ui1
30 g bloem
25 cl groentebouillon
25 cl melk
3 el room
30 g boter
nootmuskaat
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Maak de asperges schoon. Snij de ham in blokjes. Snipper de ui. Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Kook of stoom de asperges gaar.
3 Fruit de ui in de boter. Voeg de bloem toe en laat even sudderen. Doe er langzaam de melk en de bouillon bij en roer tot een bechamelsaus. Doe er de room bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de kaas door.
4 Schik de asperges in een schaal. Verdeel er de ham en de saus over. Zet 10 minuten in de op de oven. Garneer eventueel met bieslook.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten