1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd

Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd

  • Regionaal, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-04-2021

Ingrediënten 8 personen


- 1 kilo witte asperges (of meer)
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 1 à 2 el grove mosterd
- 1 bakje (kruiden)roomkaas (te vervangen door creme fraiche of slagroom)
- pezo
- 150 gram gerookte kipfilet of hamreepjes
- bouillon gemaakt van de schillen, je kunt ook kippen-, groente- of runderbouillon gebruiken of toevoegen.
- bieslook of lente ui om te garneren



Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd
Romige Aspergesoep met een vleugje mosterd

Heerlijke romige soep met een vleugje mosterdsmaak. Lekker voor als je weer eens iets anders wilt dan de "gewone" aspergesoep.
Met gerookte kipfilet of gekookte ham. Of weglaten voor een vegetarische variant.
Je kunt de roomkaas ook vervangen door crème fraiche of kookroom.
Ik heb er nog even de staafmixer doorheen gehaald omdat ik allemaal onregelmatige stukjes asperges had. Je kunt de stukjes ook gewoon heel laten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de asperges en snij de kontjes eraf. Gooi de schillen en kontjes niet weg, die heb je nog nodig.
- Kook de schillen en kontjes van de asperges voor 10 minuten in een liter water en voeg een bouillontablet toe, en zeef daarna de vloeistof. Hierna heb je de schillen niet meer nodig.
- Snijd de asperges in gelijke, korte stukjes en kook ze in een kwartiertje gaar in hetzelfde water waar je de schillen in hebt gekookt.
- Verhit de boter in een sauspan, en bak daar de sjalotten glazig in, voeg daarna de bloem toe en bak de roux gedurende 5 minuten gaar. Blijf goed roeren om aanbakken te voorkomen.
- Giet het kookvocht van de schillen in delen bij de roux. Doe dit al roerende, zodat al het vocht wordt opgenomen en er geen klontjes ontstaan, en doe de aspergestukjes erbij.
- Voeg dan de mosterd en roomkaas toe en meng alles goed door elkaar.
- Ik heb er nog even de staafmixer doorheen gehaald omdat ik allemaal onregelmatige stukjes asperges had. Je kunt de stukjes ook gewoon heel laten.
- Doe als laatste de fijngesneden kipfilet of hamreepjes erdoor.
- Doe de soep op borden of in koppen en garneer met fijngesneden lenteui of bieslook.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top