heksen mosselen
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Dit leek me gewoon een leuk project , weinig ingredienten met veel smaak .
Plus punt , weinig werk ook.
wachttijd is voor invriezen van je heksen kaas.
Ingrediënten 2 recipe.people
2 kilo mosselen1 winterpeen
2 stengels bleekselderij
150 gram heksen kaas
150 ml. groenten bouillon van tablet.
verse peterselie
z/p naar smaak
Benodigdheden
grote oven schaalplastic folie
aluminium folie
oven
mes
Bereidingswijze
neem een groot stuk plastic folie , stort in het midden de heksen kaas draai er een soort van worst van , knoop goed dicht en vries in, dit is de langste wachttijd.
maak de mosselen schoon, verdeel in 2 porties van ong. een kilo ( gaat 2 x in de oven, 2 kilo mosselen in 1 oven schaal werkt niet , ze gaan open dus de ruimte is beperkt, je kunt ook 4 kleine porties doen )
snijdt de wortel en seldererij in dunne reepjes
maak je bouillon , gebruik de rest natuurlijk voor wat anders lekkers.
ik ga uit van 2 x , terwijl je eet zet 2e portie in de oven.
dus neem eerst de bevroren heksen kaas een half uur van te voren uit de vriezer , snijdt in 2en en vervolgens dunne plakken , verdeel dus ook de wortel en selderij in 2 porties en je bouillon .
giet eerst bouillon, dan mosselen,wortel,selderie en stop daar plakjes hekse kaas tussen.
oven op 200 graden voorverwarmen , mosselen ligt afdekken met alufolie ( stoom moet weg kunnen ) 15 min. staat niet alles open , dan nog paar minuten erbij.
Serveertip
bouillon kun je ook vervangen door een knappe witte wijn, stokbroodje dopen in het kookvocht is hemels :)