heksen mosselen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • heksen mosselen

    Heksen mosselen

    Heksen mosselen

Dit leek me gewoon een leuk project , weinig ingredienten met veel smaak .
Plus punt , weinig werk ook.
wachttijd is voor invriezen van je heksen kaas.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
2 kilo mosselen
1 winterpeen
2 stengels bleekselderij
150 gram heksen kaas
150 ml. groenten bouillon van tablet.
verse peterselie
z/p naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote oven schaal
plastic folie
aluminium folie
oven
mes

Bereidingswijze

neem een groot stuk plastic folie , stort in het midden de heksen kaas draai er een soort van worst van , knoop goed dicht en vries in, dit is de langste wachttijd.
maak de mosselen schoon, verdeel in 2 porties van ong. een kilo ( gaat 2 x in de oven, 2 kilo mosselen in 1 oven schaal werkt niet , ze gaan open dus de ruimte is beperkt, je kunt ook 4 kleine porties doen )
snijdt de wortel en seldererij in dunne reepjes
maak je bouillon , gebruik de rest natuurlijk voor wat anders lekkers.
ik ga uit van 2 x , terwijl je eet zet 2e portie in de oven.
dus neem eerst de bevroren heksen kaas een half uur van te voren uit de vriezer , snijdt in 2en en vervolgens dunne plakken , verdeel dus ook de wortel en selderij in 2 porties en je bouillon .
giet eerst bouillon, dan mosselen,wortel,selderie en stop daar plakjes hekse kaas tussen.
oven op 200 graden voorverwarmen , mosselen ligt afdekken met alufolie ( stoom moet weg kunnen ) 15 min. staat niet alles open , dan nog paar minuten erbij.

Serveertip

bouillon kun je ook vervangen door een knappe witte wijn, stokbroodje dopen in het kookvocht is hemels :)

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hans3333 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten