Cheesy spaghetti met knoflookgarnalen
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Een gerecht dat snel klaar is.
De bij de ingredienten vermelde kaassoorten kunnen eventueel worden vervangen door andere soorten.
Ingrediënten 4 recipe.people
400 gr spaghetti400 gr garnalen
4 teentjes knoflook
15 gr boter
15 gr bloem
250 ml melk
100 gr kruidenkaas
40 gr parmezaanse kaas
50 gr geraspte mozzarella
1 el fijngehakte peterselie
peper en zout
Benodigdheden
ruime koekenpanBereidingswijze
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Doe de garnalen samen met de knoflook in een pan en bak ze in een paar minuten gaar.
Smelt ondertussen de boter in een ruime koekenpan en voeg hier de bloem aan toe.
Bak de bloem 2 minuten mee om te garen. Schenk de melk in de pan en roer door tot een klontvrije saus.
Doe hier alle kaas bij en roer door tot alle kaas gesmolten is.
Schep de gebakken garnalen, gekookte spaghetti en de verse peterselie bij de kaassaus in de pan. Schep alles goed om zodat alle pasta is voorzien van een laag kaassaus.
Breng op smaak met zout en peper en serveer de pasta direct..
Bron
dagblad Trouw
Serveertip
Desgewenst garneren met extra kaas en peterselie.