MAMALIGA
- Balkan, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 23-04-2021
Mamaliga is een soort maisbrei die we warm serveren (in andere landen ook wel polenta genoemd). Het is een populair gerecht in Roemenië wat vaak wordt gegeten met sarmale en zure room. Het recept is vrij gemakkelijk om te maken en kost ook weinig tijd. In het verleden werd mamaliga voornamelijk gegeten in de arme regio's van het land maar tegenwoordig is het een populair gerecht met de feestdagen en is het ook te krijgen in restaurants.
Ingrediënten 4 personen
650 Mililiter water200 Gram maismeel
1 Theelepel zout
1 Theelepel boter
Bereidingswijze
-Zet alle ingrediënten klaar, Breng het water aan de kook. Als het water kookt voeg dan het zout en de boter toe.
-Strooi vervolgens, al roerend, het maismeel langzaam in het kokende water.
-Maismeel toe blijven voegen tot de massa moeilijk door te roeren is. Door blijven roeren tot het geheel een vaste massa is en niet meer aan de pan kleeft.
Bron
hallo boekarest
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties