1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. MAMALIGA

MAMALIGA

  • Balkan, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-04-2021

Ingrediënten 4 personen


650 Mililiter water
200 Gram maismeel
1 Theelepel zout
1 Theelepel boter



MAMALIGA
MAMALIGA

[color=rgba(0, 0, 0, 0.5)]Mamaliga is een soort maisbrei die we warm serveren (in andere landen ook wel polenta genoemd). Het is een populair gerecht in Roemenië wat vaak wordt gegeten met [/color]sarmale[color=rgba(0, 0, 0, 0.5)] en zure room. Het recept is vrij gemakkelijk om te maken en kost ook weinig tijd. In het verleden werd mamaliga voornamelijk gegeten in de arme regio's van het land maar tegenwoordig is het een populair gerecht met de feestdagen en is het ook te krijgen in restaurants.[/color]

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Zet alle ingrediënten klaar, Breng het water aan de kook. Als het water kookt voeg dan het zout en de boter toe.
-Strooi vervolgens, al roerend, het maismeel langzaam in het kokende water.
-Maismeel toe blijven voegen tot de massa moeilijk door te roeren is. Door blijven roeren tot het geheel een vaste massa is en niet meer aan de pan kleeft.

Bron

Hallo boekarest



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top