URZICI

  • Balkan, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-04-2021
  • URZICI

    URZICI

    URZICI

Urzici is een warm Roemeens recept dat gemaakt is van gekookte brandnetels en zure room. Het heeft iets weg van spinazie en is erg lekker met gebakken eieren en spek. Het gerecht is simpel te bereiden en kost niet veel tijd. In Roemenië wordt dit recept ook wel gegeten met de traditionele en populaire mamaliga.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 Gram brandnetels
2 Eetlepels meel
1 Eetlepel boter
3 Eetlepels zure room
1 Theelepel zout
1 Mespunt peper
1 Teentje knoflook (geperst of in kleine stukjes gesneden)
optie extra =
2 eieren
4 Lapjes spek
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-je hebt een bord vol brandnetels die je voorzichtig schoonmaakt en afspoelt. Eventueel met plastic handschoenen als je bang bent om geprikt te worden.
-Stop de brandnetels in een pan met water en 1 theelepel zout en laat het 15 minuten koken
-Vervolgens haal je het water uit de pan en laat je de brandnetels uitlekken in een vergiet
-daarna stop de brandnetels terug in de pan of in een kom en voeg het meel, peper, knoflook(geperst of in kleine stukjes gesneden) en zure room toe en mix alles met een mixer.
-Als optie wat erg lekker is, is om er als extra nog wat spek en een ei bij te bakken. Pofta buna!

Bron

hallo boekarest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten