AUBERGINE SALADE (SALATE DE VINETE)

  • Balkan, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-04-2021
  • AUBERGINE SALADE (SALATE DE VINETE)

    AUBERGINE SALADE (SALATE DE VINETE)

    AUBERGINE SALADE (SALATE DE VINETE)

Deze koude aubergine salade, of op zijn Roemeens gezegd: ‘salate de vinete' is een gezonde salade van fijn gemalen Aubergine met ui, knoflook, zout en eventueel tomaat dat in Roemenië voornamelijk wordt gegeten op brood. Het is vrij gemakkelijk recept om te maken maar kost alleen wat tijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 aubergines
1 citroen
1 ui
2 Teentjes knoflook
1 tomaat
1 Theelepel olie
1 Theelepel zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm eerst de oven op 170 graden. Prik met een vork een aantal keer rondom in de aubergines
-Stop de aubergines 45 minuten in de oven en draai ze elke 10 minuten een kwartslag.
-Na 45 minuten mogen ze er aan de buitenkant een beetje zwart en verbrand uitzien.
-Snij de aubergine door tweeen.
-Schraap met een lepel de binnenkant eruit
-Alles wat je eruit geschraapt hebt van de drie aubergines stop je in een vergiet die boven een kom hangt. Dit laat je 15 minuten daar zitten zodat al het vocht eruit kan druipen.
-Snij vervolgens het papje fijn
-Doe het papje in een bakje en voeg de volgende ingredienten toe: 1 ui (in kleine stukjes gesneden), een theelepel zout, een theelepel citroensap toe en een eetlepel olie (eventueel knoflook)
-Meng vervolgens alles goed door elkaar en leg eventueel stukjes tomaat bovenop.

Pofta buna!

Bron

hallo boekarest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten