Crème brûlée toastwafels
- Belgisch, Nagerecht
- 30-60 min.
Een stukje hemel op je bord met deze crème brûlée toastwafels... en dankzij dit simpele receptje kan je er ook in no-time van genieten! Nog even garneren met amandel schaafsel of poedersuiker en smullen maar.
Bereidingswijze
-Smelt de boter in een klein sauspannetje op een zacht vuur. Voeg de bruine suiker en de honing toe aan de gesmolten boter. Blijf roeren tot een mooi glad geheel.
-Giet het suiker-botermengsel op de bodem van een ovenschotel en schik er de wafels op.
-Klop de eieren op in een kleine kom en voeg het vanille-extract, de likeur en het zout toe. Giet dit mengsel over de toastwafels. Laat minstens 8 uur afgedekt rusten in de koelkast.
-Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de schotel op kamertemperatuur komen.
-Plaats de schotel in de oven en bak 35 tot 40 minuten tot de wentelwafels er luchtig en goudbruin uitzien.
-Werk je gerechtje af met poedersuiker en geschaafde amandelnoten.
Bron
spar