Pittige kip in kerrie-pindasaus met mango en paprika
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
De inspiratie voor dit recept vond ik bij Culy.nl : https://www.culy.nl/recepten/pitas-kipsate-mangosalsa/.
Toen ik dat recept las Pita's met kipsaté in pindasaus met mangosalsa, liep het water in mijn mond. Ik had nog een kippendij en een bakje met mangostukjes in mijn vriezer, dus aan de slag met mijn eigen recept. Want het werd niet het recept van Culy.nl, maar een eigen variatie. Lekkere sappige stukjes kippendij in een licht pittige pindasaus met stukjes mango, knapperige stukjes paprika en lente-uitjes. Gegeten met rijst en sperziebonen. Heerlijk.
Ingrediënten 2 recipe.people
3 kippendijtjesPeper, zout
3 eetlepels arachideolie
1 grote ui, grof gesnipperd
2 teentjes knoflook
1 Spaanse peper, zonder pitjes of zaadlijsten, gesnipperd
1 flinke eetlepel curry madras (Jonnie Boer)
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 eetlepel pindakaas
1/8 ltr melk of kippenbouillon (van tablet)
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels chilisaus
1 mango, geschild in kleine stukjes
1 rode paprika, schoongemaakt in stukjes
3 lente-uitjes, schoongemaakt in ringetjes
Paar druppels citroensap
Wat gehakte peterselie
Benodigdheden
Wok of hapjespanBereidingswijze
Snij de kippendij in stukjes. Kruid de kip met peper en zout.
Verhit de olie in de pan en bak de kippendij hierin aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan.
Bak in het overgebleven vet de ui en knoflook glazig. Bak de gesnipperde peper even mee.
Roer de curry madras, koriander en komijn erdoor. 2 minuten bakken tot het lekker gaat geuren.
Voeg de pindakaas met de melk of kippenbouillon eraan toe. Goed doorroeren en aan de kook brengen.
Op smaak maken met tomatenketchup en chilisaus.
Voeg de kip er weer aan toe.
Roer de paprikastukjes, lente-uitjes, stukjes mango en een paar druppels citroensap door de saus.
Maak eventueel nog op smaak met peper en zout.
Garneer met wat gehakte peterselie.
Serveertip
Lekker met rijst en bijvoorbeeld sperziebonen.