Passievrucht kwarktaart

  • Wereld, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-04-2021
  • Passievrucht kwarktaart

    Passievrucht kwarktaart

    Passievrucht kwarktaart

  • Passievrucht kwarktaart

    Passievrucht kwarktaart

    Passievrucht kwarktaart

Ik kwam dit recept tegen op whatscookingella.com en aangezien ik een groot fan ben van passievruchten en ik er nog een stuk of 6 had liggen, besloot ik deze kwarktaart te maken. Ik heb 'm ietsjes aangepast. Wat ik hier geplaatst heb, is hoe ik het heb gedaan (bijna hetzelfde als het origineel, dat wel)

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
Bodem
- pakje digestive koekjes
- 125 gram ongezouten, gesmolten boter

Vulling
- 300 gram (xl) pak philadelphia roomkaas naturel
- 125 gram zachte ongezouten boter
- 3/4 kop basterdsuiker
- 2 tl vanille essence
- 3 tl agar agar poeder (niet-dierlijke gelatine vervanger)
- 2 el water
- 3/4 kop slagroom geklopt
- 1 flinke el mascarpone
- 2 el maizena
- 2/3 kop water
- 2 el basterdsuiker
- pulp van 5-6 passievruchten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- koekjesplaat van 20x30 cm
- handmixer
- koelkast
- steelpan

Bereidingswijze

Bekleed de koekjesplaat met aluminiumfolie

Bodem
- Maal de koekjes in een keukenmachine of met een staafmixer fijn en voeg de gesmolten boter toe. Meng dit alles goed door elkaar. Gooi deze mix op de koekjesplaat, verdeel alles gelijkmatig en druk vervolgens met de achterkant van een lepel goed aan.

Kwarkvulling
- Mix de slagroom met de mascarpone tot een stevige, luchtige massa (let op dat je niet te ver door klopt!). Zet apart.
- Gebruik dezelfde kloppers en meng de philadelphia met de zachte boter, suiker en vanille essence tot een lichte, luchtige massa.
- Plaats een schaaltje au bain marie en voeg hier de eetlepels water aan toe en vervolgens de agar agar poeder. Meng goed door elkaar. Laat even afkoelen.
- Meng het agar agar goedje door de philadelphia mix.
- Voeg voorzichtig het slagroommengel toe aan de philadelphia mix.
- Stort dit mengsel op de kruimelbodem en verdeel gelijkmatig. Zet in de koelkast om op te stijven.

Passievruchtlaag:
- zet de steelpan op een laag vuur
- voeg water en maizena toe en roer goed met een garde tot alle klontjes verdwenen zijn
- voeg de suiker toe en blijf roeren
- voeg de passievruchtpulp toe en blijf roeren tot het mengel zachtjes kookt en langzaam dikker wordt. Het zal dan van kleur veranderen.

Giet nu snel dit passievruchtmengsel op de kwarktaart en spreid het gelijkmatig uit en zet de taart terug in de koelkast om op te stijven.

Bron

whatscookingella.com

Serveertip

Erg goed in te vriezen (in porties). Haal het minimaal 10 minuten voor gebruik uit de vriezer en je hebt een soort ijstaartje. Je kunt het ook langer laten ontdooien en dan is het gewoon weer een kwarktaartje. Echt een aanrader!!!

(ik had een iets te grote koekjesplaat gebruikt, dus m'n taartstukjes waren wat laag, maar dat deed gelukkig niets af aan de smaak)

Laatste reacties

Bassinho avatar
Bassinho 30-07-2021

Oh wauw! Lijkt me erg leuk en vooral lekker om eens te proberen. Thanks voor het delen van dit recept

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten