1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Curry
  6. Mango curry uit de slowcooker

Mango curry uit de slowcooker

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-04-2021

Ingrediënten 6 personen


- 2 el (rijst)olie
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, geraspt/geperst
- plm 3 cm gember geraspt/geperst (of 2 theelepels gemalen gember)
- 140 g blikje tomatenpuree
- 2 tl zout
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl kurkuma
- 1/2 tl cayenne peper
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1-1,5 kilo kippendijfilet
- 1 kop kippenbouillon
- 400 ml blik kokosmelk
- 2 kopjes bevroren mangostukjes
- sap van 1/2 limoen (ongeveer 3-4 el)


Verder heb je nodig


- Slowcooker
- Koekenpan of wok


Mango curry uit de slowcooker
Mango curry uit de slowcooker

Ik was op zoek naar een ander soort curry dan de vietnamese curry die ik laatst heb geplaatst.

Ik ben een beetje gaan zoeken naar een gezond adres en heb er uiteindelijk zelf een draai aan gegeven, aangezien ik niet alles in huis had voor de recepten die ik tegenkwam, dus ik heb alles een beetje gecombineerd.

M'n zwager had een bakje mee naar huis gekregen bij een bezoek laatst en hij vond het de lekkerste curry die 'ie ooit had gegeten en ik mocht deze vaker bij 'm langsbrengen. :-D

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voeg de olie toe aan de koekenpan of wok. Voeg de ui, knoflook, gember, zout, kerriepoeder, komijn, kurkuma, cayenne peper en paprikapoeder toe. Bak voor een minuut of 3 tot 5 onder af en toe roeren. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog even kort terwijl je roert.

Voeg de kippendijtjes toe (ik heb zelf de vrijwel hele dijen erin gedaan) en roer goed, zodat alle kip bedekt is met het zojuist gebakken goedje. Bak heel kort op middellaag vuur.

Gooi de inhoud van je koekenpan/wok in de slowcooker, voeg de kippenbouillon en kokosmelk toe en roer alles goed door (eventueel kan je eerst de bouillon en kokosmelk door elkaar roeren voor je het in de slowcooker schenkt).

Laat zo'n 6 uur op de lage stand sudderen. Ik roer af en toe wel, want de kokosmelk heeft soms de neiging een beetje in te drogen aan de rand van de slowcooker.

Voeg aan het eind de bevroren mango en limoensap toe. Roer alles nog even goed door. Eventueel kun je het garneren met verse koriander, maar wij vinden dat niet lekker.

De kippendijtjes waren aan het eind helemaal tot draadjes uit elkaar gevallen. Ik weet niet of, als je de kippendij er in stukjes in zou doen, deze meer in tact blijven, dat heb ik nog niet geprobeerd. Maar het was sowieso erg lekker!!!

Serveertip

Heerlijk met wat gekookte sperziebonen en pappadums of (zelfgemaakt) naanbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blackmagic13


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blackmagic13
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top