Kabeljauwhaas ovenschotel met koningsoesterzwammen en courgette.
- Frans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 21-04-2021
Heerlijke doodgewone dagschotel ( niets spectaculairs) uit de oven met kabeljauwhaas en koningsoesterzwammen, cougette , ui , een tomaatje en knoflook. Super snel gemaakt en terwijl de oven jouw voorbereiding afwerkt, kun je je keuken opruimen.
Ingrediënten 2 personen
2 stuks kabeljauw haas 100-150 gram1 kleine courgette gehalveerd in plakjes
1 knoflook gesnipperd
1 middel grote ui in halve ringen
1 forse tomaat ontveld
150 gram koningsoesterzwam in plakjes
500 gram geschilde kruimige aardappelen
1 1/2 el geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano
1 1/2 el paneermeel
boter en olie
scheutje melk
Benodigdheden
Pan kookpan, pureestamper ovenschaalBereidingswijze
Kruis de tomaat in en leg circa 10 seconden in kokend water. Koel meteen in koud water. Pel de tomaat en snij in vieren. Lepel de zaadjes eruit.
Fruit de ui en de knoflook in wat olie met boter enkele minuten. Kook ondertussen de aardappelen gaar in een half kippen, of groentebouillonblokje met minder zout.
Voeg na enkele minuten de courgette toe en fruit enkele minuten mee.
Maak de koningsoesterzwammen ( of gewone oesterzwammen) schoon snij ze in plakjes ( reepjes) en bak ze enkele minuten in een ander pannetje. Voeg ze bij de groente en roer alles door.
Giet de aardappelen af en stamp ze met een klontje boter een beetje melk en peper en zout tot een grove puree.
Verdeel de groente in een ovenschaal. Leg er de kabeljauw op en bestrooi de vis met peper en zout. Leg er de tomaat bij en dek de schotel af met een laag puree.
Bestrooi met de kaas en een dun laagje paneermeel en zet de schotel voor 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Bron
Njam eigen tekst en foto's en kleine aanpassing
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties