1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Mici

Mici

  • Balkan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-04-2021

Ingrediënten 4 personen


300 Gram varkensgehakt
200 Gram lamsgehakt
1 ui (fijn gesneden)
2 Teentjes knoflook
1 Mespunt peper
1 Theetlepel paprikapoeder
1 Theelepel zour
50 Mililiter water met koolzuur
1 Theelepel baksoda
1 Theelepel chilivlokken



Mici
Mici

[color=rgba(0, 0, 0, 0.5)]Mici of ook wel Mititei genoemd betekent in het Roemeens ‘ kleine dingen'. Het is een traditioneel Roemeens gerecht dat gemaakt wordt van rolletjes gehakt van gemixt varkens, koe en lamsvlees.[/color]
[color=rgba(0, 0, 0, 0.5)]Mici is populair recept voor op de barbeque en wordt vaak gegeten met mosterd en brood.  We bereiden het mengsel wel op voorhand en plaatsen het in de koelkast zodat we dan alleen maar af te bakken hebben in de pan of op de BBQ . [/color]

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snij de ui in kleine stukjes
-Doe alle ingrediënten behalve de baksoda en water met koolzuur in een kom en meng dit goed samen.
-Voeg nu het water met koolzuur en de baksoda toe en meng het geheel nogmaals zo'n 5 minuten.
-Dek de kom af en stop de kom met het mengsel voor zo'n 8 uur in de koelkast.

-Haal de kom uit de koelkast en maak rolletjes van het vleesmengsel. De rolletjes horen ongeveer zo'n 7 cm lang te zijn. Maak je handen nat tijdens het maken van de rolletjes, dit zorgt ervoor dat het vlees niet aan je handen blijft plakken.
-Bak de rolletjes vlees in een pan of op de barbeque. Zo'n 2 minuten per kant.

-Als de mici gebakken is wordt het in Roemenie traditioneel geserveerd en gegeten met mosterd, brood en bier.

Pofta buna! ( smakelijk)

Bron

Hallo boekarest



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top