Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-04-2021
  • Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

    Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

    Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

  • Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

    Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

    Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

  • Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

    Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

    Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

  • Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

    Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

    Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

  • Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

    Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

    Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

  • Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

    Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

    Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

  • Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

    Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

    Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

  • Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

    Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

    Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

  • Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

    Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

    Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

Gezin van onze dochter aan tafel, dan wil je iets op tafel zetten waarvan de kleinkinderen zeker zullen smullen. Pasta, spekjes en boursin...... dat vinden ze heerlijk. Groente erdoor zoals cougette, peen en paprika en het is muisstil aan tafel ( de kleintjes dan :)

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
350 gram mini penne
2 grote sjalotten gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 flinke winterpeen in brunoise
1 hele gele paprika in brunoise
1 kuipje boursin knoflook en fijne kruiden
forse scheut room om te koken
1 courgette in brunoise
1 hele rode paprika in brunoise

350 gram gerookte spekblokjes of reepjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, mes hapjespan, pan

Bereidingswijze

Blancheer de brunoise gesneden wortel enkele minuten. Giet af . Vang het kookvocht op.

Bak de spekreepjes in een droge koekenpan krokant, haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

( Verwijder eventueel een teveel aan uitgebakken spekvet uit de pan) en fruit in het overgebleven aanhangend vet de sjalot met de knoflook. Voeg de courgette en de 2 paprika's met de geblancheerde wortel toe en bak deze lichtjes beetgaar.

Kook ondertussen de pasta volgens de beschrijving op de verpakking.

Voeg de uitgelekte spekjes toe aan de pan en roer er de boursin door. Verdun de saus met een flinke scheut room en iets opgevangen vocht van de geblancheerde wortel.

Laat even pruttelend indikken . Voeg meer room toe indien nodig.

Roer deze saus door de pasta penne ( of serveer pasta en de saus op de pasta ) en serveer er wat salade naar keuze bij.

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 04-05-2021

Dankjewel Jacqueline voor je 2 reacties. Een groene paprika i.p.v de courgette is inderdaad een leuke twist. Fijn dat het gesmaakt heeft. Groetjes Lidy.

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 04-05-2021

Jacquelinequakkelaar zegt op 4 mei 2021 18:01:50 Vandaag gemaakt, ik heb de courgette vervangen door een groene paprika. Het smaakte prima.

jacquelinequakkelaar avatar

Prima recept, snel klaar en lekker met gangbare ingrediënten

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 30-04-2021

Dankjewel voor je reactie. Peper is een goed idee, maar vanwege de kleinkinderen heb ik die niet toegevoegd evenals kip, omdat ze daar minder van houden. Bedankt voor de tip. Gaan we zeker zo nog eens maken. Groetjes Lidy.

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 30-04-2021

Kopool zegt op 30 april 2021 19:03:21 Vandaag gemaakt, en je hebt niets teveel gezegd. Misschien zelf wel de lekkerste pasta die ik ooit heb gegeten. Een kleine twist gemaakt, en kippendij gebruikt, wat meer knoflook en een peper.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten