1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-04-2021

Ingrediënten 5 personen


350 gram mini penne
2 grote sjalotten gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 flinke winterpeen in brunoise
1 hele gele paprika in brunoise
1 kuipje boursin knoflook en fijne kruiden
forse scheut room om te koken
1 courgette in brunoise
1 hele rode paprika in brunoise

350 gram gerookte spekblokjes of reepjes


Verder heb je nodig


Snijplank, mes hapjespan, pan


Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....
Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....
Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....
Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....
Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....
Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....
Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....
Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....
Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....
Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....
Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....
Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....
Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....
Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....
Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....
Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....
Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....
Kleurrijke Pasta Penne met Spekjes en Boursin....

Gezin van onze dochter aan tafel, dan wil je iets op tafel zetten waarvan de kleinkinderen zeker zullen smullen. Pasta, spekjes en boursin...... dat vinden ze heerlijk. Groente erdoor zoals cougette, peen en paprika en het is muisstil aan tafel ( de kleintjes dan

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Blancheer de brunoise gesneden wortel enkele minuten. Giet af . Vang het kookvocht op.

Bak de spekreepjes in een droge koekenpan krokant, haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

( Verwijder eventueel een teveel aan uitgebakken spekvet uit de pan) en fruit in het overgebleven aanhangend vet de sjalot met de knoflook. Voeg de courgette en de 2 paprika's met de geblancheerde wortel toe en bak deze lichtjes beetgaar.

Kook ondertussen de pasta volgens de beschrijving op de verpakking.

Voeg de uitgelekte spekjes toe aan de pan en roer er de boursin door. Verdun de saus met een flinke scheut room en iets opgevangen vocht van de geblancheerde wortel.

Laat even pruttelend indikken . Voeg meer room toe indien nodig.

Roer deze saus door de pasta penne ( of serveer pasta en de saus op de pasta ) en serveer er wat salade naar keuze bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top