Visschotel met kabeljauw garnalen en Thaise groenten

  • Fusion, Ovenschotel
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-04-2021
  • Visschotel met kabeljauw garnalen en Thaise groenten

    Visschotel met kabeljauw garnalen en Thaise groenten

    Visschotel met kabeljauw garnalen en Thaise groenten

  • Visschotel met kabeljauw garnalen en Thaise groenten

    Visschotel met kabeljauw garnalen en Thaise groenten

    Visschotel met kabeljauw garnalen en Thaise groenten

  • Visschotel met kabeljauw garnalen en Thaise groenten

    Visschotel met kabeljauw garnalen en Thaise groenten

    Visschotel met kabeljauw garnalen en Thaise groenten

  • Visschotel met kabeljauw garnalen en Thaise groenten

    Visschotel met kabeljauw garnalen en Thaise groenten

    Visschotel met kabeljauw garnalen en Thaise groenten

  • Visschotel met kabeljauw garnalen en Thaise groenten

    Visschotel met kabeljauw garnalen en Thaise groenten

    Visschotel met kabeljauw garnalen en Thaise groenten

Het recept van deze ovenschotel vond ik al een tijd geleden bij Allerhande. Ik heb dit recept eerder gemaakt toen we eters kregen, waarvan één persoon geen vis lust en de ander het juist erg lekker vond. Ik heb toen twee verschillende gerechten gemaakt. Dit visrecept voor de mannen en iets anders voor wij vrouwen. Ik had de schotel toen niet geproefd maar de mannen waren enthousiast. Dus deze week maar weer eens gemaakt en mijn man was weer net zo enthousiast. Deovenschotel is heel gemakkelijk te maken en alles gaat direct in de ovenschaal, dus weinig afwas. Alleen een schaaltje nodig om de eieren met de crème fraîche te kloppen.  Ik heb het recept bijna letterlijk overgenomen alleen de kruiden en de hoeveelheden een beetje aangepast. Op de foto's kun je duidelijk zien hoe het gerecht wordt gemaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gram verse kabeljauwfilets (kabeljauwhaasje)
250 gram Thaise wokgroente (heb ik wat kleiner gesneden)
125 gram cocktailgarnalen
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
1 theelepel chilivlokken
3 eieren, losgeklopt
100 ml crème fraîche
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepelgembersaus
75 g geraspte oude kaas 48+
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal
schaaltje voor het ei en de crème fraîche

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte.
Snijd de kabeljauw in stukjes. Kruid de kabeljauw met zout, peper, gemberpoeder en chilivlokken.
Leg de helft van de groenten onderin een ovenschaal.
Verdeel de kabeljauwfilet en garnalen erover.
Verdeel de rest van de groenten hierover. .
Klop de eieren los met de crème fraîche, sojasaus, gembersaus en wat witte peper en zout.
Verdeel het eiermengsel over de schotel en bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven tot het een goudbruine kleur heeft gekregen

Bron

Allerhande.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten