asperge springrolls
- Fusion, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Ik had laatst bij me favo vietnamees weer eens rolls met garnalen besteld.
Toen dacht ik dat kan natuurlijk ook anders met onze hollandse helden, garnalen en asperges.
dat kan idd. het sausje werdt een dressing , rijstvel met hollandaise is ronduit goor!
Ingrediënten 4 recipe.people
8 asperges150 gr. hollandse garnalen
6 kwartel eitjes
1 dikke plak beenham 1 cm.
100 gram tauge
3 el. wortel reepjes uit pot ! uitgelekt
4 rijstvellen
3 el olijfolie
2 el azijn
1 el verse dille
1 el sesamzaad
snufje zout en peper
Benodigdheden
Kookpannetjes,scherpe messen
staafmixxer met beker.
Bereidingswijze
Begin met de dressing 3 el olijfolie
2 el azijn, 1 el verse dille,1 el sesamzaad
snufje zout en peper , meng kort zet koel , vlak voor opdienen in je beker kort opkloppen tot dikte die je wil , na elke hap giet je klein lepeltje in je roll .
kook de asperges zoals gewend gooi schillen en kontjes niet weg ! zie tips ( in een beetje groente bouillon is lekker ) laat afkoelen. snijdt ong. 3 cm, van de kop er af , daarna de stengels julliene in lange repen.
blancheer de tauge heel kort , spoel af en giet af , giet ook de wortel af .
snijdt de ham in super kleine blokjes.
kook de eitjes in 3 minuten hard , pel voorzichtig , snijdt in super dunne plakkjes
week de rijstvellen 1 voor 1 in warm water voor 1 a 2 minuten, maak er 1 per keer op .
ongeveer 3 cm, vanaf de onderkant en bovenkant eerst een beetje wortel , dan garnalen, asperges tauge ham en dan plakjes ei.
de kop van de asperge gaat aan 1 kant , onthoudt welke kant , want dat is je eerste hap
vouw dicht , onderkant bovenkant naar binnen vouwen, dan halfe zijkant, vervolgens door rollen.
Serveertip
Ik heb een heel klein wasnetje waar ik de schillen en kontjes in stop , dat kook ik mee , maar scheelt hoop gehannes met uitvissen .
toevoegen van zalm of surimmi is erg lekker , surrimi kun je heel makkelijk natuurlijk reepjes van trekken.