Thaise viskoekjes met noodles
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Benieuwd hoe je zelf viskoekjes maakt? Ontdek het in dit recept.
Ingrediënten 4 recipe.people
400 g koolvisfilet (2 pakken a 200g, diepvries)1 ei
3 el maïzena
4 el Thaise rode currypasta
4 el zonnebloemolie
250 g volkorennoedels
800 g Cambodjaanse wokgroente (2 zakken a 400g)
2 el ongezouten pinda's
Benodigdheden
keukenpapierBereidingswijze
1. Laat de koolvis ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snijd de koolvis in stukjes en doe ze in de hoge beker met het ei, 1 el maïszetmeel en de helft van de currypasta. Pureer met de staafmixer. Vorm 8 balletjes van het mengsel en druk ze een beetje plat.
2. Doe de rest van het maïszetmeel in een kommetje en wentel er de viskoekjes door, zodat er een dun laagje op de buitenkant zit.
3. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de viskoekjes 10-12 min. op laag tot middelhoog vuur. Keer na 7 min. als de koekjes stevig genoeg aanvoelen.
4. Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Verhit in een wok de rest van de olie en roerbak de wokgroente met de rest van de currypasta 4-5 min. Schep er de noedels door en verwarm nog 1 min.
6. Hak de pinda's grof. Verdeel de noedels met groente over 4 (diepe) borden. Leg op elk bord 2 viskoekjes en bestrooi met de pinda's. Lekker met een beetje sweet chilisaus.