Kebab met bulgur

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-04-2021
  • Kebab met bulgur

    Kebab met bulgur

    Kebab met bulgur

Goed gekruid gehakt op een stokje: een feestje om te eten! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

500 g snacktomaatjes
200 g witte kaas
2 el olijfolie
3 uien
50 g roomboter
70 g tomatenpuree
300 g bulgur
300 g biologisch rundergehakt
1 Turks brood

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 bakpapier
1 ovenschaal (15 x 20 cm)
8 satéprikkers
1 grillpan

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 220 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de tomaatjes over de ovenschaal. Halveer de witte kaas en leg 1 helft op de tomaatjes. Besprenkel met 1 el olijfolie en bestrooi met peper. Rooster 15 min. in de oven.

2. Snipper intussen 2 uien. Smelt de boter in een pan met deksel en fruit de ui 3 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de bulgur toe en bak 3 min. Schenk er 600 ml water bij en roer door. Breng tegen de kook aan en kook met het deksel op de pan op laag vuur in 15 min. gaar.

3. Doe intussen het gehakt in een kom. Rasp 1 ui grof en voeg toe. Verkruimel er de rest van de witte kaas boven en breng op smaak met peper. Kneed het gehakt in ca. 3 min. goed door elkaar. Verdeel het gehakt in 8 porties en kneed van elke portie een kebab van 2 cm dik om een sate?prikker. Verhit de grillpan. Smeer de kebabs in met 1 el olie en gril de kebabs in ca. 8 min. rondom gaar. Keer regelmatig.

4. Haal de tomaatjes uit de oven. Snijd het brood in repen van 3 cm breed en halveer ze. Verdeel over de bakplaat. Rooster het brood in 5-8 min. in de oven knapperig.

5. Roer de tomaatjes met de witte kaas door elkaar tot een grove saus en leg er de kebabs op. Breng de bulgur op smaak, schep in een schaal en serveer bij de kebabs. Leg het brood op een plank. Zet alles op tafel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten