Nasi goreng met kip

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-04-2021
  • Nasi goreng met kip

    Nasi goreng met kip

    Nasi goreng met kip

Vandaag een heerlijk recept uit de Aziatische keuken: nasi goreng met kip. Heerlijk met kroepoek, atjar tjampoer en/of een gebakken eitje. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g rijst
4 uien
100 ml zonnebloemolie
2 tenen knoflook
275 g kipblokjes
2 el bloem
800 g Chinese roerbakmix (2 zakken à 400 g)
2 el ketjap asin (flesje à 250 ml)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper intussen 2 uien. Verhit 2 el zonnebloemolie in een wok en fruit de ui. Snijd de knoflook fijn, voeg toe en bak 1 min. mee. Voeg de kip toe en bak in 10 min. gaar.

2. Snijd intussen de rest van de ui in zo dun mogelijke halve ringen en doe in een kom. Voeg 2 el bloem toe en schep goed om. Verhit de rest van de olie in een steelpan en frituur de ui 8 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3. Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat droogstomen. Voeg de groente toe aan de kip en roerbak 3 min. Voeg de rijst toe en wok 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg 2 el ketjap asin toe en breng op smaak.

4. Verdeel de nasi over 4 borden en strooi er de gebakken uitjes over.

Serveertip

Kook eventueel de rijst een dag van tevoren en bewaar in de koelkast tot gebruik of gebruik een restje gekookte rijst. Houd je van pittig? Voeg eventueel 2 tl sambal toe aan de nasi.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten