1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Nasi goreng
  6. Nasi goreng met kip

Nasi goreng met kip

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-04-2021

Ingrediënten 4 personen


300 g rijst
4 uien
100 ml zonnebloemolie
2 tenen knoflook
275 g kipblokjes
2 el bloem
800 g Chinese roerbakmix (2 zakken à 400 g)
2 el ketjap asin (flesje à 250 ml)



Nasi goreng met kip
Nasi goreng met kip

Vandaag een heerlijk recept uit de Aziatische keuken: nasi goreng met kip. Heerlijk met kroepoek, atjar tjampoer en/of een gebakken eitje. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper intussen 2 uien. Verhit 2 el zonnebloemolie in een wok en fruit de ui. Snijd de knoflook fijn, voeg toe en bak 1 min. mee. Voeg de kip toe en bak in 10 min. gaar.

2. Snijd intussen de rest van de ui in zo dun mogelijke halve ringen en doe in een kom. Voeg 2 el bloem toe en schep goed om. Verhit de rest van de olie in een steelpan en frituur de ui 8 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3. Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat droogstomen. Voeg de groente toe aan de kip en roerbak 3 min. Voeg de rijst toe en wok 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg 2 el ketjap asin toe en breng op smaak.

4. Verdeel de nasi over 4 borden en strooi er de gebakken uitjes over.

Serveertip

Kook eventueel de rijst een dag van tevoren en bewaar in de koelkast tot gebruik of gebruik een restje gekookte rijst. Houd je van pittig? Voeg eventueel 2 tl sambal toe aan de nasi.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top